Prodaja avtomobilov / trgovina

Prodaja avtomobilov

Pri prodaji avtomobilov, predvsem pri rabljenih vozilih so avtomobili običajno razstavljeni od zunaj na prostih parkiriščih. To predstavlja zelo velik riziko za prodajalce avtomobil, saj so avtomobili izpostavljeni vsem vremenskim vplivom. V času dežja ali snega bo samo onemogočen obisk kupcev, v primeru toče pa lahko nastanejo tudi poškodbe vozila povezana z velikimi stroški.

Tudi premočno sonce lahko negativno vpliva na bledenje zunanjega laka ter pokanje umetnih mas v notranjosti avtomobilov.

V ta namen nudimo v našem programu šotorske objekte – razstavno prodajne šotorske nadstreške, s katerimi se prekrijejo kompletna parkirišča prodajnih avtomobilov. Avtomobili so tako zaščiteni pred vremenskimi vplivi kot so dež, toča in sneg. V zadnjem času pa se je pokazalo, da so izredno dobrodošli tudi ob pretiranem soncu. 

Prodajno razstavni šotorski nadstreški so v primerjavi s klasičnimi šotorskimi halami nižji (kapna uporabna višina Ca. 2m), kritina iz posebne težko gorljive visoko kvalitetne UV odporne PVC ponjave pa je nameščena samo na strešnem delu. Pri tem ostanejo razstavljeni avtomobili vidni tudi iz zunanje okolice.

Pokrito parkirišče prodajnih avtomobilov zagotavlja prodajalcem nemoteno prodajo ne glede na vreme. Veliko vlogo pri prodaji imajo v zimskem času ko ni potrebno čiščenje snega iz avtomobilov ter reševati probleme z odpiranjem zamrznjenih vrat.  

V kolikor se prodajno razstavni šotorski nadstrešek opremi še z razsvetljavo se lahko v zimskem času bistveno podaljša čas prodaje.

V letnem času bodo kupci avtomobilov namenili dosti več časa  in volje za ogled avtomobilov v prijetni senci, prodajalci pa se bodo  izognili zelo dragim zavarovanjem proti toči.

Trgovina

Šotorske hale igrajo pomembno vlogo tudi v trgovinski branži.

Skoraj vse tipske šotorske hale podjetja  POWER šotori so primerne za uporabo v trgovskem sektorju. 

Uporabljajo se v največji meri za razna skladišče, za prostore razklada materialov pri vhodnih točkah, za naklad materialov pri nakladu materialov, …

 

Z dodatno opremo (v notranjosti namestitev protikondenčne zaščitne ponjave na stropni del , na zunanji strani nameščeni žlebovi, namestitev raznolikih vrat, poslikava zunanjih ponjav, na fasadnih delih vgraditev transparentnih ponjav – efekt stekla v PVC obliki, …) pa se lahko šotorska hala podjetja POWER šotori spremeni v dodatni prodajalni prostor. 

Posebnost takšnih hal je, da je postavitev zelo hitra in enostavna, brez potrebnih gradbenih posegov v tla. Postavi se lahko direktno na asfaltno podlago (parkirišče ob trgovskem centru), pritrditev v tla pa se izvede samo z kovinskimi sidri.

V kolikor se hala čez čas več ne potrebuje, jo je možno enostavno demontirati, jo prestaviti na drug kraj ali pa jo odprodati.

Prostor kjer je bila postavljena šotorska hala se spremeni zopet v prvotno stanje (parkirišče) brez potrebne kakeršne koli gradbene sanacije.