Kmetijstvo

V kmetijstvu so se izkazale v določenih primerih kovinske konstrukcije prekrite z PVC ponjavo kot najboljša in racionalna dolgotrajna rešitev.

Šotorske hale se pogosto uporabljajo za prekrivanje silosov, za skladiščenje kmetijskih strojev, za shrambo sena v balah, …

Skoraj nepogrešljivi v sedanjem modernem času so postali tudi so tudi šotori manjših dimenzij pri pašniški reji, kjer nudijo živalim zavetje pred dežjem.

V zadnjem času pa se je tudi pri gradnji hlevov pokazalo, da so lahko cenejše moderne šotorske gradnje funkcionalno popolnoma iste kakor dragi betonski ali zidani objekti.

Podjete POWER nudimo široko paleto šotorskih hal ki se lahko uporabijo v te namene.
V kolikor gre za gradnjo hleva, izdelamo tudi študije glede zračnosti, pri čemer je potrebno upoštevati vrsto razporeditev in število živali. Na vseh zračnih odprtinah vgradimo mreže s sistemom dodatnega odpiranja in zapiranja glede na zunanje temperature.

Vsak objekt se gradi na osnovi statičnega izračuna katerega izdela naš tehnični biro. Pri izračunu upoštevamo snežne in vetrovne obremenitve po gradbenih predpisih, ki so predpisane za določen kraj postavitve.